Ingrediënten:
- ca. 50 blaadjes basilicum (zonder steeltjes)
- ca. 5 peterselietakjes (alleen de blaadjes)
- 50 gram Parmezaanse kaas, grof geraspt
- 1 teen knoflook in stukjes
- 1 theelepel citroensap
- 8-10 eetlepels olijfolie extra vergine
- 35 gram macadamianoten
- zout
- peper
Doe de basilicum, de peterselie, de geraspte kaas, de knoflook, het citroensap en de macadamianoten in een blender of keukenmachine. Hak alles zorgvuldig tot er een soort crème ontstaat. Giet nu lepel voor lepel de olijfolie erbij en blijf roeren tot alles goed vermengd is. Breng verder op smaak met wat peper en zout. Schep de macadamiapesto in een glazen pot en sluit luchtdicht af. Bewaar in de koelkast.
Bron: Delicious
Geen opmerkingen:
Een reactie posten