Ingrediënten voor 3-4 personen:
- 400 gram kippendijfilet
- olijfolie
- 1 grote ui,
- 2 teentjes knoflook
- 1 eetlepel suiker
- 2 theelepels komijnpoeder
- 1½ theelepel kurkuma
- ½ theelepel kaneel
- ¼ theelepel nootmuskaat
- ¼ theelepel cayennepeper
- 1 klein blikje tomatenpuree
- 350 gram orzo
- 700 ml kippenbouillon
- 1 grote courgette
- 150 g cherrytomaten
- evt. 1 à 2 tomaten (zie tip onderaan)
- 125 g gedroogde abrikozen
- evt. 50 gram geschaafde of gehakte amandelen
Snij de uien in halve ringen, en de courgette in blokjes. Hak de knoflook fijn. Snij de kippendijfilet in blokjes. Halveer de cherrytomaten. Snijd de abrikozen in vieren.
Verhit een scheut olijfolie in een grote koekenpan of hapjespan en bak hierin de ui en de knoflook. Voeg de komijn, kurkuma, kaneel, nootmuskaat en de cayennepeper toe en bak even mee tot het een beetje begint te bruisen. Vervolgens de kipblokjes toevoegen en gedurende enkele minuten meebakken. Voeg vervolgens de suiker en de tomatenpuree toe en bak ook nog even mee. Zet het vuur laag en voeg de kippenbouillon samen met de orzo toe en breng het geheel al roerend aan de kook. Laat 5 minuten zachtjes koken. Voeg dan de courgette toe en laat nog eens 5 minuten koken. Voeg als laatste de cherrytomaten en de abrikozen toe en laat het geheel nog 2 min. doorkoken. Het gerecht heeft nu in totaal 12 min. gekookt.
Schep de kip orzo op de borden en garneer eventueel met wat geschaafde of gehakte amandelen.
Eet smakelijk!
Tip: om de orzo extra smeuïg te maken kun je 1 of 2 tomaten ontvellen, in kleine stukjes snijden en meebakken met de tomatenpuree.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten