Ingrediënten voor 4 personen:
- 300-350 gram pasta (pipe rigate, een andere pasta kan ook natuurlijk)
- 1 bloemkool
- 2 uien
- 2 knoflookteentjes
- 250 gram paddenstoelenmix
- 250 gram hamreepjes
- 4 eetlepels pijnboompitjes
- 80 gram geraspte oude kaas
- 200 gram crème fraîche
- 4 takjes tijm
- 1 groentebouillonblokje
- 125 ml water
- 1 eetlepel roomboter
- 1 eetlepel olijfolie
- versgemalen peper
- zout
Bereiding:
Zet een grote pan op met water en een schepje zout en laat het aan de kook komen. Snijd de bloemkool in roosjes en de steel in blokjes.
Pel en snipper de ui. Pel en hak de knoflookteentjes fijn. Snijd de paddenstoelen in plakjes of stukjes. Ris de blaadjes van de takjes tijm.
Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan en zet apart. Verwarm 125 ml water in een pan, verkruimel het groentebouillonblokje erboven en laat al roerend oplossen en haal van het vuur.
Kook de bloemkool, afgedekt in 10 minuten beetgaar. Haal de bloemkool met een schuimspaan uit de pan en zet apart. Voeg daarna de pipe rigate toe aan de pan met water en kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking el dente. Giet de pasta daarna af.
Verhit ondertussen de olijfolie en de roomboter in een wok of hapjespan en fruit de ui en de knoflook 2 minuten op laag vuur. Voeg de paddenstoelen en de tijmblaadjes toe, breng op smaak met peper en zout en bak ca. 5 minuten op hoog vuur. Voeg als laatste de hamreepjes toe.
Pureer ondertussen de bloemkool, de groentebouillon, de helft van de geraspte kaas en de crème fraîche tot een gladde saus. Breng de saus op smaak met versgemalen peper en zout. Voeg de saus en de pipe rigate toe aan de wok of hapjespan en verwarm nog 1-2 minuten door. Verdeel het gerecht over de borden en garneer met de achtergehouden geraspte kaas en de pijnboompitjes.
Eet smakelijk!
Bron: aangepast recept van Hellofresh
Geen opmerkingen:
Een reactie posten