woensdag 23 november 2016

Herfstsalade met peer, gorgonzola en walnoten

Een heerlijke lauwwarme pastasalade met een zachte romige gorgonzola, gebakken conference peren en nog meer lekkers. In dit recept heb ik gekozen voor pipe rigate pasta (had ik nog in de kast), maar penne of fussili is ook erg lekker.



Ingrediënten voor 2 personen:

  • 2 conference peren (niet al te rijp)
  • Honing voor over de peren
  • 1 zakje rucola slamix (75 gram)
  • 120 gram pasta
  • 60 gram gorgonzola, mild
  • 60 gram walnoten, grof gehakt
Dressing:
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels balsamico-zijn
  • 1 eetlepel honing
  • Versgemalen zwarte peper 



Bereiding:
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking, giet af en laat uitlekken.
Gebakken peer:
Verwarm de oven voor op 180º C. Schil en halveer de peren en verwijder voorzichtig het klokhuis, dit gaat heel gemakkelijk met een meloenbolletjeslepel. Leg de halve peren met de platte kant naar boven op een bakplaat. Lepel de honing over de halve peren, zodat ze goed bedekt zijn. Bak ze 10 minuten op 180º C. Haal de peren uit de oven en snijd ze in plakjes. 
Dressing:
Klop met een garde van de olijfolie, de balsamico-azijn en de honing een dressing. Je kunt ook alles in een glazen potje gieten, deksel erop en schudden maar.
Salade:
Doe de slamix in een schaal. Voeg de helft van de dressing toe en schep het alles goed door. Schik de salade op de borden. Verdeel de pasta over de salade.
Leg wat plakjes peer over de pasta. Verdeel dan de gorgonzola over de salade en bestrooi met een klein handje grof gehakte walnoten. Steek de rest van de plakjes peer tussen de salade. Giet de rest van de dressing over de salade en maal tenslotte nog wat peper over de salade.

Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten