zaterdag 7 januari 2017

Broodje vitello tonnato

Een van de bekendste Italiaanse voorgerechten uit de jaren 80 is wel de vitello tonnato. Het gerecht bestaat uit dun gesneden plakken kalfsfricandeau, overgoten met een romige tonijnsaus en gegarneerd met kappertjes. In onderstaand recept heb ik de vitello tonnato gebruikt om er een broodje mee te beleggen. Ik kan je zeggen, het is heerlijk.


Ingrediënten voor 4 broodjes:
  • 4 lekkere broodjes 
  • 200 gram kalfsfricandeau
  • 1 zakje rucola (75 gram)
  • 1 blikje tonijn, uitgelekt
  • 5 eetlepels mayonaise
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 3 ansjovisfilets
  • 1 eetlepel kappertjes, plus wat extra 
  • zwarte peper
  • zout

Bereiding:
Tonijnsaus:
Laat de tonijn uitlekken. Pureer de tonijn, de mayonaise, de olijfolie, de ansjovisfilets en de kappertjes met de staafmixer tot een gladde saus. Breng de saus op smaak met zout en versgemalen zwarte peper.
Broodjes:
Halveer de broodjes en besmeer ze met de tonijnsaus. Leg wat rucola op de tonijnsaus en drapeer de plakken kalfsfricandeau over de rucola. Druppel vervolgens nog wat tonijnsaus over de kalfsfricandeau en bestrooi met enkele kappertjes en nog wat rucola. 
Breng nog verder op smaak met wat versgemalen peper.

Eet smakelijk!

Tip:
Ook lekker als hapje in de vorm van een opgerold plakje kalfsfricandeau gevuld met rucola en tonijnsaus.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten