Ingrediënten:
- 1 kg runderbraadlappen (b.v. riblappen of sukade)
- 3 eetlepels olijfolie
- versgemalen peper
- zeezout
- 600 ml BBQ saus
Bereiding:
Maak als eerste de BBQ saus en laat de saus helemaal afkoelen.
Verwarm de oven voor op 160º C.
Smeer het vlees m.b.v. een kwastje aan beide zijden in met 1 eetlepel olijfolie. Bestrooi het vlees daarna aan beide zijden met zeezout en versgemalen peper.
Verhit twee eetlepels olijfolie in een grote gietijzeren braadpan op middelhoog vuur. Zodra de olie heet is bak je het vlees mooi bruin, ca. 2 à 3 minuten per kant. Voeg dan de BBQ saus bij het vlees en til de stukken vlees even op zodat er ook wat van de saus onder het vlees kan lopen. Plaats het deksel op de braadpan en schuif de pan in het midden van de oven en bak het vlees gedurende 4 tot 5 uur. Halverwege de braadtijd even het vlees voorzichtig omdraaien. Eventueel een scheutje water toevoegen als het vlees te droog komt te staan.
Serveer het vlees bijvoorbeeld met gebakken aardappeltjes en sperziebonen.
Eet smakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten