Ingrediënten voor 4 personen:
- 1 eetlepel plantaardige olie
- 1 komkommer
- 1 theelepel zout
- 1 rode puntpaprika
- 200 gram babymaïs, uit blik
- 2 eetlepels oestersaus
- 1 eetlepel chili-knoflooksaus (Lee Kum Kee)
- 1 eetlepel water
Bereiding:
Snijd de komkommer in de lengte in vieren. Snijd de lange repen nogmaals in de lengte doormidden, zodat je 8 lange repen komkommer krijgt.Verwijder de zaadlijsten. De 8 lange repen snijd je in stukjes van ca. 4 cm. Doe de komkommerstukjes in een vergiet en bestrooi met het zout. Het zout onttrekt vocht uit de kommer. Laat minstens een half uur staan. Spoel daarna de komkommer af met water en dep goed droog met een schone theedoek.Snijd de puntpaprika in repen. De babymaïs uit blik laat je eerst uitlekken.
Verhit in een wokpan de plantaardige olie op hoog vuur. Voeg de komkommer, paprika en babymaïs toe en roerbak ca. 3 minuten. Voeg dan de oestersaus, chili-knoflooksaus en het water toe en roerbak nog 1 minuut op middelhoog vuur.
Serveer de groenten met bijv. rijst en kip teriyaki spiesjes.
Eet smakelijk.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten