zondag 2 mei 2021

Burgers van kippengehakt met paksoi

Deze kipburgers zien er niet alleen smakelijk uit, maar zijn ook heerlijk sappig en lekker gekruid. Door de toevoeging van currypasta kies je zelf hoe pittig ze worden. In dit gerecht heb ik gebruik gemaakt van een milde currypasta (een milde groene versie), maar wil je een wat hetere versie, kies dan voor de gele of zelfs de rode currypasta. Wij hebben het zonder koolhydraten gegeten, maar je kan het natuurlijk ook eten met bijvoorbeeld rijst of noedels.


Ingrediënten voor 2 personen:
  • 300 gram kippengehakt
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 handvol verse kruiden (b.v. koriander, selderij, bieslook, peterselie, etc.)
  • 2 à 3 eetlepels currypasta (groen, geel of rood)
  • olijfolie
  • versgemalen peper
  • zout
  • 2 lente-uitjes
  • 1 paksoi
  • 3 eetlepels sesamolie
  • 1 eetlepel sojasaus
  • sap van 1/2 limoen
  • sesamzaadjes (voor de afwerking) 

Bereiding:
Pel de knoflook en hak fijn. Hak de verse kruiden fijn. Snijd de lente-uitjes in dunne ringetjes en zet deze apart voor de garnering.
Snijd de harde onderkant van de paksoi. Verdeel de paksoi in het witte en groene gedeelte en snijd in repen.


Doe het kippengehakt, de fijngehakte kruiden, de fijngehakte knoflook, de currypasta, wat versgemalen peper en een snuf zout in een kom en kneed alles goed door elkaar. Maak 4 burgers van het kippengehaktmengsel. 
Verwarm wat olijfolie in een koekenpan en bak hierin de kipburgers in ca. 5 minuten per kant mooi bruin.
Verwarm ondertussen een bodempje water in een flinke pan. Voeg een snuf zout toe. Kook eerst de witte bladstelen in ca. 3 tot 4 minuten. Doe dan de repen blad in de pan en wacht tot ze beginnen te slinken. Meestal duurt dat nog geen minuut. Giet het water af en zet de pan weer op het vuur. Voeg nu de sesamolie, de sojasaus en het limoensap toe en laat een tweetal minuten zachtjes stoven.
Ondertussen zijn de kipburgers ook klaar. Serveer de kipburgers en de paksoi met de ringetjes lente-ui en wat sesamzaadjes.

Eet smakelijk!

Bron: Puur & Lichter van Pascale Naessens

Geen opmerkingen:

Een reactie posten