vrijdag 30 augustus 2024

Crema di Pistacchio (Pistache crème)

Crema di Pistacchio is een in Italië populaire en decadente pistache crème gemaakt van o.a. pistachenootjes, melk en witte chocolade. De crème is zoet, romig en heerlijk van smaak. Je kunt de pistache crème op dezelfde manier gebruiken als Nutella: smeer het op croissantjes, toast, crackers, beschuit, brood of gebruik het in desserts, cakes, taart of gebakjes.
Het is gemakkelijk te maken en blijft maximaal 2 weken goed in de koelkast. 



Ingrediënten:
  • 150 gram gepelde rauwe pistachenoten (zonder zout)
  • 190 ml volle melk
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 100 gram witte chocola
  • 1 eetlepel poedersuiker
  • snuf zout

Bereiding:
Breng een middelgrote pan water aan de kook en voeg de gepelde pistachenoten toe. Laat de pistachenoten 4 minuten koken en giet ze daarna af in een vergiet. Leg ze op een schone theedoek en sla de theedoek over de pistachenootjes heen, wrijf over de nootjes om zo de velletjes los te krijgen.
Scheid de pistachenoten van de velletjes en gooi deze weg.


Doe de pistachenoten in een keukenmachine/blender met 1 eetlepel poedersuiker en 80 ml melk (de rest van de melk bewaren we nog even). Pureer de pistachenoten ongeveer 5 minuten tot de pistachenoten in een gladde pasta veranderen. Tijdens deze 5 minuten wel meerdere keren stoppen om de zijkanten naar beneden te schrapen met een spatel.


Doe de resterende melk (110 ml), de olijfolie, de witte chocolade en een snuf zout in een schone pan en verwarm op laag vuur tot de massa helemaal gesmolten is. 


Giet het witte chocolademengsel bij de pistachepasta in de keukenmachine/blender. Pureer alles tot het extra glad en romig is. Giet de nog warme pistache crème in een pot (of potjes).
In de koelkast blijft de pistachecrème zeker 2 weken goed. 

Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten