zaterdag 15 november 2014

Gepocheerd ei

Gepocheerde eieren zijn heel lekker en ook heel gezond, want tijdens het bereiden gebruik je water en azijn i.p.v. boter of olie. 
Heerlijk met geroosterd brood of met een vers gebakken volkoren broodje zoals in dit recept. Gebruik alleen superverse eieren anders mislukt het.



Ingrediënten:



  • verse biologische eieren
  • 1 liter water
  • 2 eetlepels azijn
  • zeezout
  • versgemalen peper
  • vers gebakken (volkoren) broodje

Bereiding:
Giet het water in een pan.
Voeg 2 eetlepels azijn toe en breng het water net tegen de kook aan.
Zet het vuur laag, zodat het water steeds tegen de kook aan blijft.
Neem een kopje of kom en breek het ei er voorzichtig in, houd de dooier heel.
Maak met een spatel een soort draaikolk in het water (niet de hard) en giet nu het ei heel voorzichtig in de draaikolk. Met behulp van twee spatels vouw je het eiwit om de eidooier heen. Laat het eiwit 3 tot 4 minuten gaar worden.
Schep het ei nu voorzichtig met een schuimspaan uit de pan en leg het even op een stukje keukenpapier om uit te lekken. Snijd eventuele eiwitsliertjes weg. Bestrooi met wat zeezout en versgemalen peper en serveer het met het versgebakken broodje.

Eet smakelijk!


Bron: manlief!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen