woensdag 19 november 2014

Beef stroganoff van Jamie Oliver

Weer een heerlijk recept van Jamie Oliver, dit keer uit het boek Jamie in 15 minuten.  De rijst moest al 10 minuten koken en daarna 10 minuten rusten, dus de 15 minuten heb ik sowieso niet gered, maar dat neemt niet weg dat het een heerlijk recept was en heel makkelijk om te maken...en #nopakjes



Ingrediënten:
  • 300 gram basmatirijst
  • paar takjes verse tijm
  • 300 gram verse spinazie
  • 2 kleine rode uien
  • 4 middelgrote augurken
  • 1 bosje platte peterselie
  • 2 (Ierse) entrecotes (2 x 200 gram) zonder vet
  • 300 gram gemengde paddenstoelen 
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 citroen (rasp)
  • 1 volle theelepel zoete paprikapoeder
  • 4 eetlepels magere yoghurt
  • een scheut halfvolle melk
  • zout
  • versgemalen peper



Bereiding:
Kook de rijst samen met de tijmblaadjes, wat zout en versgemalen peper volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg de laatste 2 minuten van de kooktijd de spinazie toe aan de rijst.
Snijd ondertussen de uien heel fijn in halve ringen. Snijd de augurken in heel fijne plakjes. Hak de peterselie fijn, ook de steeltjes.
Vermeng de uien met de augurken in een kom. Voeg wat zout toe en wat azijn uit de augurkenpot. Voeg de fijngehakte peterselie toe en hussel alles goed door elkaar. 
Verhit 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan. Snijd of scheur de paddenstoelen in stukken en bak ze in de koekenpan rondom bruin. Voeg wat zout en peper toe naar smaak en twee geperste teentjes knoflook. Neem 2/3 van het uien-augurkenmengsel en knijp het goed uit. Voeg dit bij de paddenstoelen en bak nog even mee.
Snijd ondertussen de entrecotes in dunne reepjes. Bestrooi met zout, peper, de zoete paprikapoeder en wat citroenrasp.
Haal de paddenstoelen uit de koekenpan en zet even apart.
Verhit 2 eetlepels olijfolie in dezelfde koekenpan en bak hierin de entrecote reepjes rondom bruin.Voeg het paddenstoelenmengsel toe en bak nog even mee. Voeg de yoghurt en de melk toe en roer goed om.
Serveer de rijst met de sinazie op de borden en schep de stroganoff over de rijst. Garneer met de achtergehouden uien-augurkenmengsel.

Eet smakelijk!

Bron: Jamie in 15 minuten - Jamie Oliver


2 opmerkingen:

  1. Dat ziet er weer heerlijk uit Pieta, die basmati-rijst heeft al lekker veel smaak en ik vind het toevoegen van de augurk-stukjes verrassend en lijkt me erg verfrissend ook! Groetjes, Ira
    Ira’s Crea Corner

    BeantwoordenVerwijderen