Ingrediënten voor 2 personen:
- 2 oerboterhammen met pompoen
(of ander brood naar keuze) - 2 klontjes boter
- 2 eieren
- peper
- zout
- plakjes kaas
- jam of iets anders naar keuze
- uitsteker van metaal Ø 8 cm
Bereiding:
Als eerste steek je met de metalen uitsteker een rondje uit de boterhammen.
Verhit een klontje boter in een grote koekenpan en leg de boterhammen in de pan. Rooster ze op een niet al te hoog vuur lekker knapperig. Rooster de rondjes ook mee in dezelfde of eventueel andere pan.
Draai de boterhammen en de rondjes om. Breek de eieren voorzichtig en laat ze in de holtes in de boterhammen lopen. Zorg ervoor dat de dooiers heel blijven. Laat de eieren op een niet al te hoog vuur langzaam stollen.
Haal de boterhammen uit de pan en bestrooi de eieren met wat peper en zout.
Besmeer de rechterkant van de boterham met wat boter en beleg met de plakjes kaas. Besmeer het rondje eventueel nog met de jam of ander beleg naar keuze.
Eet smakelijk!
Heerlijk als je zo'n ontbijtje krijgt op bed
BeantwoordenVerwijderen