zaterdag 19 december 2015

Witte chocolade fudge met gedroogde bessen en walnoten

Op de blog van Caroline Brouwer heb ik een recept gevonden om witte chocolade fudge te maken. Ik heb er m'n eigen draai aan gegeven. I.p.v. alleen gedroogde cranberry's heb ik een mengsel genomen van gedroogde cranberry's en gedroogde blauwe bessen. De pistachenootjes heb ik vervangen door gehakte walnoten. 
Het is een heel makkelijk recept én je kan het ook nog eens heel goed invriezen.




Ingrediënten:


  • 1 blik gecondenseerde melk (Friesche Vlag) 
  • 350 gram witte chocolade, in kleine stukjes
  • 30 gram roomboter 
  • 80 gram gedroogde cranberry's en blauwe bessen
  • 80 walnoten, ongezouten, grof gehakt
  • brownieblik (19 x 29 cm)

Bereiding:
Doe de gecondenseerde melk samen met de roomboter in een pan met dikke bodem en verwarm langzaam op een laag vuurtje. Zodra het mengsel warm is de witte chocolade in kleine stukjes er doorheen mengen. Ondertussen goed blijven roeren tot de chocolade gesmolten is. Nu de pan van het vuur halen, de gedroogde bessen en de gehakte walnoten door het mengsel mengen, hou hierbij 1 à 2 eetlepels apart.
Stort het warme mengsel in een brownieblik (19 x 29 cm) met bakpapier. Strooi als laatste de achtergehouden bessen en walnoten over het mengsel heen.
Zet het blik minimaal 4 uur in de koelkast en laat de fudge opstijven.
Snijd de fudge in blokjes.

Eet smakelijk!







Geen opmerkingen:

Een reactie posten