Met deze cranberry's (veenbessen) maak je de perfecte compote voor bij wildgerechten. Maar ook erg lekker in toetjes of hapjes, bijv. op een stukje stokbrood met paté en bovenop wat cranberrycompote.
- 1 zak cranberry's (Engels = cranberries)
- 200 gram suiker
- 150 ml rode port
Bereiding:
De cranberry's goed wassen en in een vergiet uit laten lekken.
Breng in een steelpan de suiker en de port aan de kook.
Breng in een steelpan de suiker en de port aan de kook.
Doe de cranberry's erbij en laat ongeveer 15 minuten zachtjes koken tot alle cranberry's open zijn gesprongen. Neem daarna de pan van het vuur en laat de compote afkoelen.
Je kan de cranberrycompote ook inmaken en daardoor langer bewaren. Giet dan na het koken de nog hete compote in een uitgekookte glazen pot. Schroef het deksel erop en zet de pot op z'n kop tot de compote is afgekoeld.
Eet smakelijk!
Tip 1: uitkoken glazen pot.
Zet de glazen pot en het deksel in een pan. Schenk er kokend water bij tot de pot helemaal onder staat. Breng het water opnieuw aan de kook en laat 10 min. doorkoken.
Neem de pot en het deksel met een (keuken)tang uit de pan en laat deze omgekeerd op een schone theedoek drogen. Tip 2: invriezen
Cranberry's zijn heel goed in te vriezen. Plaats de ongeopende zak cranberry's in de vriezer. Bereid de ingevroren cranberry's op dezelfde manier als verse cranberry's. Ontdooien is niet nodig.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten