woensdag 6 januari 2016

Bami goreng

Een overheerlijke bami goreng, gemaakt met dunne Japanse Ramen noodles. Deze bami smaakt overigens ook heerlijk met de  dikke Japanse Udon noodles.



Ingrediënten voor 2 personen:
  • 2 porties ramen noodles (of andere noedels)
  • teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 klein stukje gember, geraspt 
  • 1 kleine ui, gesneden
  • ½ tot 1 rode peper, zaadjes verwijder, fijngesneden
  • 400 gram gemengde groenten (witte kool, wortel, prei, rode paprika)
  • 2 stuks gesneden kippendijfilets
Marinade:

  • 1 tl tamarinde pasta (of 1 el citroensap + 1 tl suiker)
  • 1 el sojasaus
  • 1 tl sojaolie of andere plantaardige olie
Saus:
  • 1 el citroensap
  • 1 tl lichtbruine suiker
  • 2 tl sojaolie of andere plantaardige olie
  • 2 el sojasaus (bijv. Kikkoman)
  • 1 tl vissaus 


Bereiding:
Marinade:
Maak een marinade van 1 tl tamarinde pasta, 1 el sojasaus en 1 tl sojaolie.
Marineer het vlees gedurende 15 minuten.Saus:Meng in een kom 1 eetlepel citroensap, 1 theelepel suiker, 2 theelepels sojaolie, 2 eetlepels sojasaus en 1 theelepel vissaus.

Bereid de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking (afhankelijk van het type noedels), giet ze af en spoel met koud water.

Verhit in een wok 2 eetlepels olie op hoog vuur en bak de knoflook, de gember, de ui en de rode peper. Blijf goed omscheppen zodat het geheel niet verbrand. Voeg vervolgens de kip toe en bak mee op hoog vuur. Daarna de groenten toevoegen en enkele minuten meebakken. Let op: de groenten moeten wel knapperig blijven. Voeg nu de noedels samen met de eerder bereide saus toe en bak minimaal 5 minuten mee met de groenten en de kip. Blijven omscheppen totdat de noodles goed vermengd zijn met de groenten en de kip.
Opscheppen en serveren.  

Eet smakelijk!


Bron: www.lesfoodies.com

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen