- olijfolie
- 600 gram zoete aardappelen of een halve pompoen
- 4 lente-uitjes
- (optioneel 1-2 verse rode chilipepers)
- 6 grote scharreleieren
- 3 eetlepels hüttenkäse
- 250 gram volkoren zelfrijzend bakmeel
- 50 gram Parmezaanse kaas
- 1 eetlepel zonnebloempitten
- 1 eetlepel maanzaad
- zout
- peper
Verarm de oven voor op 180º C.
Bekleed een muffinvorm met 12 papieren muffinbakjes en vet deze licht in met een kwastje met wat olie.
Schil en rasp de zoete aardappelen. Snijd de lente-uitjes in dunne ringetjes. Verwijder de zaadjes en zaadlijsten uit de rode peper en snijd in dunne ringetjes. Breek de eieren in een grote kom en doe de geraspte zoete aardappel er samen met de lente-uitjes, peper, hüttenkäse, bakmeel, de zonnebloempitten, het maanzaad en de Parmezaanse kaas (hou iets achter voor bovenop de muffins). Meng alles goed door en breng op smaak met zout en peper.
Zet de muffinvorm in de oven en bak de muffins in ca. 45 minuten tot ze goudbruin zijn en gaar.
Bron: Jamie's Super Food voor elke dag
Geen opmerkingen:
Een reactie posten