zaterdag 28 september 2019

Spaghetti Carbonara

Deze heerlijke spaghetti Carbonara is een traditioneel Italiaans recept van spaghetti met spek, kaas, eieren en zwarte peper.
Het originele recept wordt klaargemaakt met guanciale, dat is varkenswangspek, een goede vervanger hiervoor is de pancetta. 
Wij hebben het gegeten als hoofdgerecht samen met een groene salade.


Ingrediënten voor 2 personen:
  • 200 gram spaghetti
  • 1 eetlepel olijfolie extra vierge 
  • 150 gram pancetta, in smalle reepjes
  • 2 eieren + 1 eierdooier
  • 50 gram geraspte Parmezaanse kaas + wat extra om te bestrooien
  • zout
  • versgemalen zwarte peper

Bereiding:
Breng een grote pan met water en wat zout aan de kook en kook hierin de spaghetti 'al dente' (beetgaar) volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verhit ondertussen de olijfolie in een grote koekenpan en bak hierin op middelhoog vuur de pancetta krokant, maar nog wel zacht van binnen.
Doe de eieren, de eierdooier, de geraspte Parmezaanse kaas, een snuf zout en versgemalen zwarte peper in een kom en mix alles met een garde tot een gladde saus.
Wanneer de spaghetti 'al dente' is, giet je ze af en vang je een kopje kookvocht op. Vervolgens voeg je de spaghetti toe aan de krokant gebakken pancetta in de koekenpan. Vermeng de pancetta goed met de spaghetti. Haal vervolgens de koekenpan van het vuur, vergeet dit niet, want anders eindig je met spaghetti roerei!
Als de koekenpan van het vuur is, giet je het ei/kaasmengsel bij de spaghetti en de pancetta en meng je alles goed door elkaar. De kaas zal door de warmte van de spaghetti smelten en de eieren zullen enigszins stollen. Zo vormt zich een mooie egale saus om de spaghetti. Indien de saus te droog is, giet je nog wat van het kookvocht door de spaghetti. Serveer de spaghetti direct met nog wat geraspte Parmezaanse kaas en eventueel versgemalen zwarte peper.

Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten