Je kan gerust een voorraadje maken, want ze zijn ook heel goed in te vriezen.
Ingrediënten voor 4 slavinken:
- 400 gram rundergehakt
- 1 theelepel paprikapoeder
- snuf nootmuskaat
- versgemalen peper naar smaak
- zout (niet te veel)
- 1 ei
- 1 eetlepel mosterd
- 4 eetlepels paneermeel
- 12 lange plakjes gerookt ontbijtspek
- boter om te bakken
Bereiding:
Meng het gehakt met de paprikapoeder, nootmuskaat, versgemalen peper en (niet te veel) zout (het ontbijtspek is nl. ook al zout). Meng vervolgens het ei door het gehakt, gevolgd door de mosterd. Als laatste voeg je de paneermeel toe. Is het gehakt nog te nat, voeg dan gerust nog wat extra paneermeel toe.
Maak van het gehakt vier mooie rolletjes.
Nu gaan we de rolletjes in het ontbijtspek wikkelen. Per rolletje gebruiken we 3 plakjes ontbijtspek. Als je de volgorde van het vouwen van het ontbijtspek aanhoudt, zoals op onderstaande foto, dan komt het allemaal goed.
Lekker met gekookte of gebakken aardappeltjes en groenten.
Eet smakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten