woensdag 9 oktober 2019

Ragù alla Pugliese

Bij het kijken naar het programma My Kitchen Rules Australië 2019 kwam onderstaand recept voorbij. Het is een verrukkelijke zachtgestoofde Italiaanse vleessaus gemaakt van sukadelappen en varkensbuik en is afkomstig uit Puglia, ook wel bekend als Apulië in het zuiden van Italië. 
Het kost even wat tijd, maar dan heb je ook wat. De vleessaus wordt gegeten met orecchiette, maar kan ook heel goed gegeten worden met pappardelle of tagliatelle. Wij aten het met tagliatelle. 


Ingrediënten voor 4 personen:
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 600 gram sukadelappen, in reepjes van ca. 2 x 4 cm
  • 150 gram buikspek, in reepjes van ca. 2 x 4 cm
  • 1 ui, gesnipperd
  • 3 teentjes knoflook, fijn gehakt
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 250 ml rode wijn
  • 2 blikken gepelde tomatenblokjes (à 400 gram)
  • 380 ml runderfond
  • 200 gram trostomaatjes
  • 400 gram tagliatelle
  • zout
  • versgemalen zwarte peper
  • Parmezaanse kaas
  • Basilicum
Bereiding:
Ragù:
Verhit de olijfolie in een grote braadpan op middelhoog vuur. Bak de stukjes sukade en buikspek in gedeelten om en om tot ze bruin kleuren. Haal het vlees uit de pan en zet apart.
Zet het vuur nu iets lager en bak de gesnipperde uien en de gehakte knoflook tot ze zacht zijn. Voeg de tomatenpuree toe en bak twee minuten al roerend mee. Doe het vlees ook weer terug in de pan en voeg vervolgens de wijn toe en laat het tot de helft inkoken. Voeg nu de gepelde tomatenblokjes en de runderfond toe en breng het geheel aan de kook. Zet het vuur laag en laat het vlees met het deksel op de pan minimaal 2 - 2½ uur sudderen tot het helemaal zacht is. Zodra het vlees zacht en gaar is haal je de pan van het vuur en pluk je met twee vorken het vlees uit elkaar. De saus is nu bijna klaar. Haal de tomaatjes van de steeltjes en meng ze door het vlees en laat op laag vuur nog ca. 10 minuten doorwarmen.
Pasta:
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking in water met wat zout en giet af.
Serveer de pasta met de ragù alla Pugliese en bestrooi met geraspte Parmezaanse kaas, wat basilicum en wat versgemalen zwarte peper.

Eet smakelijk!

Bron: Lyn & Sal (MKR Australië 2019)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten