zondag 15 september 2019

Tagliatelle met ricotta-pestosaus, krokante prosciutto en trostomaatjes

Een heerlijke en vooral snelle Italiaanse pastaschotel met verse tagliatelle, eigengemaakte groene pesto en zoete trostomaatjes aan de tak.
De trostomaatjes en de prosciutto (Italiaanse droge ham) worden in de oven gebakken.



Ingrediënten voor 2 personen:

  • 200 gram trostomaatjes (aan de tak)
  • 5 grote plakken prosciutto crudo (Italiaanse droge ham)
  • 1 pak verse tagliatelle (250 gram)
  • 150 gram haricots verts
  • 100 gram ricotta
  • 4 eetlepels groene pesto
  • 1 eetlepel citroensap
  • geraspte Parmezaanse kaas
  • olijfolie
  • zout en versgemalen peper
  • bakpapier

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200º C. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg de tomaatjes (aan de tak) en de plakken prosciutto op de bakplaat. Besprenkel de tomaatjes met wat olijfolie. Bak de tomaatjes en de prosciutto ca. 9 à 10 minuten in het midden van de oven.



Vermeng ondertussen de ricotta met de groene pesto en het citroensap. Breng op smaak met zout en versgemalen peper en zet apart. Breng een pan met water en wat zout aan de kook. Snijd de steeltjes van de haricots vert en halveer ze. Kook de haricots verts ca. 4 minuten. Na 1 minuut voeg je de verse tagliatelle toe, breng weer aan de kook en kook nog eens 2 à 3 minuten. Giet de tagliatelle met de haricots verts af, vang hierbij een koffiebeker met kookvocht op. 
Vermeng het ricotta-pestomengsel met de tagliatelle en de haricots verts. Is de pasta te droog, voeg dan nog wat kookvocht toe aan de pasta.
Serveer de pasta met de trostomaatjes en de krokante prosciutto. Naar smaak bestrooien met Parmezaanse kaas.

Eet smakelijk!
Bron: aangepast recept uit Allerhande magazine, nr. 4

Geen opmerkingen:

Een reactie posten