woensdag 9 oktober 2019

Slavinken

Zelf slavinken maken is echt leuk om te doen en ze smaken ook nog eens veel lekkerder dan bij de slager, want je kan zelf bepalen welk gehakt je gebruikt en welke ingrediënten je gebruikt voor in je rolletje gehakt. Een slavink wordt bij de slager gemaakt van varkensgehakt of half-om-half gehakt. In dit recept heb ik alleen rundergehakt gebruikt en ze zijn zeker niet droog na het bakken.
Je kan gerust een voorraadje maken, want ze zijn ook heel goed in te vriezen.



Ingrediënten voor 4 slavinken:
  • 400 gram rundergehakt
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • snuf nootmuskaat
  • versgemalen peper naar smaak
  • zout (niet te veel)
  • 1 ei
  • 1 eetlepel mosterd
  • 4 eetlepels paneermeel
  • 12 lange plakjes gerookt ontbijtspek
  • boter om te bakken

Bereiding:
Meng het gehakt met de paprikapoeder, nootmuskaat, versgemalen peper en (niet te veel) zout (het ontbijtspek is nl. ook al zout). Meng vervolgens het ei door het gehakt, gevolgd door de mosterd. Als laatste voeg je de paneermeel toe. Is het gehakt nog te nat, voeg dan gerust nog wat extra paneermeel toe.
Maak van het gehakt vier mooie rolletjes.
Nu gaan we de rolletjes in het ontbijtspek wikkelen. Per rolletje gebruiken we 3 plakjes ontbijtspek. Als je de volgorde van het vouwen van het ontbijtspek aanhoudt, zoals op onderstaande foto, dan komt het allemaal goed.





Verhit in een koekenpan de boter. Bak nu de slavinken in ca. 3 minuten rondom lichtbruin. Laat hierbij het spek niet verbranden. Draai dan het vuur wat lager en braad de slavinken in ca. 12-15 minuten rondom bruin en gaar, hierbij wel de slavinken regelmatig keren. 
Lekker met gekookte of gebakken aardappeltjes en groenten.

Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten