zondag 24 mei 2020

Chinese kip met paprika en cashewnoten (kung pao kai)

Een eenvoudige variant op een bekend Chinees gerecht kung pao kai.
Makkelijk, snel, gezond en ook nog eens heel lekker ... en je kunt het gerecht zo heet maken als je zelf wilt door meer of minder chili bean sauce (of sambal) toe te voegen. Voor de rijst heb ik basmatirijst gebruikt. Wij hebben dit gerecht met 2 personen gegeten.



Ingrediënten voor 2 personen:
  • 2 à 3 kippendijfilets
  • plantaardige olie
  • 1 rode paprika
  • 1 groene paprika
  • 1 gele paprika
  • 4 bosuitjes
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 1½ eetlepel hoisinsaus
  • 1½ eetlepel oestersaus
  • 1 theelepel chili bean sauce (of evt. sambal als je het niet hebt )
  • 40 gram ongezouten cashewnoten
  • 160 gram witte rijst, gekookt

Bereiding:
Kook de witte rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking, zet apart en hou de rijst warm.
Snijd de kippendijfilets in stukjes. Meng in een kom de kip met 1½ eetlepel oestersaus, dek de kom af en laat een half uur marineren in de koelkast.
Ondertussen verwijderen we de stelen en de zaadlijsten van de paprika’s en snijden we ze in stukjes van ca. 2 cm groot. Het witte deel van de bosuitjes snijden we in dunne ringetjes. Het groene deel snijden we ook in dunne ringetjes, maar houden we apart voor de garnering. We pellen de knoflook en hakken 'm heel fijn.
Verhit wat olie in een grote wok- of koekenpan. Bak hierin de kip bruin en krokant op middelhoog vuur, ca. 3 minuten per kant, zonder al te veel te roeren. Halverwege de baktijd draaien we de kip om en voegen we de fijngehakte knoflook toe en bakken we deze mee met de kip. Zodra de kip krokant en bruin gekleurd is voegen we de paprikastukjes en de ringetje bosui (het witte deel) toe. Bak alles ca. 4 minuten mee met de kip.
We voegen nu een theelepel chili bean sauce (of sambal) toe aan het kip-groentemengsel en bakken het even mee. Wil je het gerecht pittiger maken dan voeg je gewoon wat meer toe). Vervolgens voegen we 1½ eetlepel hoisinsaus toe. We roeren alles goed door en laten het geheel nog 1 minuut door bakken. 



Schep de witte rijst op de borden, gevolgd door het kip-groentenmengsel. Serveer met de achtergehouden ringetjes bosui (het groene deel) en bestrooi met de cashewnoten.

Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten