- 1 à 1,5 kg witte asperges
- 250 gram verse lasagnevellen
- 250 gram beenham
- 1 eetlepel rietsuiker
- klontje roomboter
- 100 gram geraspte belegen kaas
- 50 gram boter
- 50 gram bloem
- 500 ml melk
- snuf nootmuskaat
- versgemalen peper
- zout
- 50 gram geraspte Parmezaanse kaas
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200°C.
Asperges:
Schil de asperges, snijd het kontje eraf en kook de asperges in ca. 8 minuten in een aspergepan met kokend water, zout, rietsuiker en een klontje roomboter.
Giet af en laat de asperges uitlekken.
Bechamelsaus:
Smelt voor de bechamelsaus de boter in een steelpan en roer de bloem er door, laat de bloem niet bruin worden. Roer er, op laag tot matig vuur, beetje bij beetje de melk door, maar roer het mengsel steeds eerst glad met een garde voordat er nieuwe melk toegevoegd wordt. Breng de saus aan de kook en laat de saus al roerend eventjes zachtjes doorkoken. Draai het vuur uit. Breng op smaak met peper, zout en een snuf nootmuskaat en voeg als laatste de Parmezaanse kaas toe. Roer alles goed door.
Lasagne:
Vet een ovenschaal in met een beetje boter of olie en verdeel een beetje bechamelsaus over de bodem. Leg er een laag lasagnevellen op, plakken ham en een laag asperges. Herhaal dit nog een keer: bechamelsaus, lasagnevellen, ham en asperges. Afhankelijk van de grootte van de ovenschaal en het aantal asperges eventueel nog een keer herhalen. Dek de schaal af met nog een laag bechamelsaus en de geraspte belegen kaas.
Zet de ovenschaal in het midden van de oven en bak de lasagne ongeveer 30-40 minuten in het midden van de oven tot de kaas goudbruin is geworden.
Eet smakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten