vrijdag 1 mei 2020

Gnocchi met tomatensaus, spinazie en mascarpone

Het Foodies magazine van april 2020 staat vol met heerlijke Italiaanse gerechten. Zo ook onderstaand recept met gnocchi, welke ik graag met jullie wil delen. Het is een snel, makkelijk en bovendien heel smaakvol recept. dit recept is overigens ook al in mei 2019 verschenen in het Britse Maandblad Olive en tevens te vinden op de website van het magazine: www.olivemagazine.com
Het originele recept heb ik wel aangepast aan mijn eigen smaak. Ik heb o.a. ui, knoflook en kippendijfilet toegevoegd, de hoeveelheid spinazie verdubbeld en wat Italiaanse kruiden, versgemalen peper en zout toegevoegd.
Je kan de gnocchi kant-en-klaar kopen in de winkel, maar ook zelf maken. Klik hier voor het recept.
























Ingrediënten voor 3-4 personen:
  • 500 gram gnocchi (kant-en-klaar of zelf gemaakt)
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 3 ons kippendijfilet, in stukjes
  • halve fles Sugocasa (tomatensaus)
  • 200 gram verse spinazie
  • 1 eetlepel Italiaanse kruiden
  • versgemalen peper en 
  • zout
  • 125 gram mascarpone 
  • 50 gram geraspte Parmezaanse kaas 

Bereiding:
Verwarm de oven alvast voor op de grillstand. 
Pel en snipper de ui. Pel en hak de knoflook fijn. Snij de kippendijfilet in stukjes. Kook de gnocchi in een pan met kokend water volgens de aanwijzingen op de verpakking 
(of maak ze zelf vooraf volgens dit recept). Giet ze af en laat ze even uitlekken. 
Verhit ondertussen in een grote wok- of koekenpan de olijfolie. Bak hierin de gesnipperde ui en de fijngehakte knoflook. Voeg de stukjes kippendijfilet toe en bak enkele minuten mee tot ze goudbruin zijn. Op smaak brengen met versgemalen peper en zout. Voeg de tomatensaus en de Italiaanse kruiden toe en roer goed door. Vervolgens de spinazie toevoegen. Goed doorroeren tot de spinazie zacht is. Als laatste de gnocchi toevoegen aan de saus. Doorroeren en op smaak brengen met versgemalen peper en zout. Giet het geheel in een ovenschaal en schep de mascarpone er met een lepel overheen. Bestrooi als laatste met de geraspte Parmezaanse kaas. Zet de ovenschaal onder de gril tot de kaas gaat bubbelen en goudbruin kleurt.

Eet smakelijk!

Bron: Aangepast recept uit de Olive van mei 2019 en de Foodies van april 2020



Tip: hou je niet van gnocchi, dan vervang je deze gewoon door een andere pasta

Geen opmerkingen:

Een reactie posten