Het originele recept heb ik wel aangepast aan mijn eigen smaak. Ik heb o.a. ui, knoflook en kippendijfilet toegevoegd, de hoeveelheid spinazie verdubbeld en wat Italiaanse kruiden, versgemalen peper en zout toegevoegd.
Ingrediënten voor 3-4 personen:
Bereiding:
Verwarm de oven alvast voor op de grillstand.
Pel en snipper de ui. Pel en hak de knoflook fijn. Snij de kippendijfilet in stukjes. Kook de gnocchi in een pan met kokend water volgens de aanwijzingen op de verpakking (of maak ze zelf vooraf volgens dit recept). Giet ze af en laat ze even uitlekken.
- 500 gram gnocchi (kant-en-klaar of zelf gemaakt)
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 ui, gesnipperd
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- 3 ons kippendijfilet, in stukjes
- halve fles Sugocasa (tomatensaus)
- 200 gram verse spinazie
- 1 eetlepel Italiaanse kruiden
- versgemalen peper en
- zout
- 125 gram mascarpone
- 50 gram geraspte Parmezaanse kaas
Bereiding:
Verwarm de oven alvast voor op de grillstand.
Pel en snipper de ui. Pel en hak de knoflook fijn. Snij de kippendijfilet in stukjes. Kook de gnocchi in een pan met kokend water volgens de aanwijzingen op de verpakking (of maak ze zelf vooraf volgens dit recept). Giet ze af en laat ze even uitlekken.
Verhit ondertussen in een grote wok- of koekenpan de olijfolie. Bak hierin de gesnipperde ui en de fijngehakte knoflook. Voeg de stukjes kippendijfilet toe en bak enkele minuten mee tot ze goudbruin zijn. Op smaak brengen met versgemalen peper en zout. Voeg de tomatensaus en de Italiaanse kruiden toe en roer goed door. Vervolgens de spinazie toevoegen. Goed doorroeren tot de spinazie zacht is. Als laatste de gnocchi toevoegen aan de saus. Doorroeren en op smaak brengen met versgemalen peper en zout. Giet het geheel in een ovenschaal en schep de mascarpone er met een lepel overheen. Bestrooi als laatste met de geraspte Parmezaanse kaas. Zet de ovenschaal onder de gril tot de kaas gaat bubbelen en goudbruin kleurt.
Eet smakelijk!
Bron: Aangepast recept uit de Olive van mei 2019 en de Foodies van april 2020
Tip: hou je niet van gnocchi, dan vervang je deze gewoon door een andere pasta
Eet smakelijk!
Bron: Aangepast recept uit de Olive van mei 2019 en de Foodies van april 2020
Tip: hou je niet van gnocchi, dan vervang je deze gewoon door een andere pasta
Geen opmerkingen:
Een reactie posten