Ingrediënten:
- 1 ui
- 2 courgettes
- 50 g verse kruidenboter
- 1 teentje knoflook
- 700 ml bouillon van twee groente- of kippenbouillonblokjes
- 100 gram zachte geitenkaas
- Zout en peper
Bereiding:
De courgettes schoonmaken en in blokjes snijden.
De ui pellen en snipperen. De knoflook pellen en fijnhakken.
In een soeppan de kruidenboter verhitten. De ui en knoflook 2 minuten fruiten.
De courgetteblokjes toevoegen en afgedekt 10 minuten zachtjes laten smoren.
Schenk de bouillon bij de courgette en laat het geheel nog 5-10 minuten zachtjes koken tot alles zacht is. Met een staafmixer de soep pureren. Breng de soep op smaak met zout en peper. Serveer de soep met wat verkruimelde geitenkaas.
Hou je niet van geitenkaas dan kun je deze ook vervangen door een andere kaas of door een scheutje slagroom.
Eet smakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten