Weer een heerlijk recept gemaakt uit de Delicious van oktober 2014. We hebben de rendang gegeten met basmatirijst, komkommer in zoete chilisaus en gewokte sperziebonen. Lekker over de rendang zijn de eigen gebakken uitjes.
Ingrediënten voor 4
personen:
1 ui, grof gesneden
3 teentjes knoflook, grof gehakt
½ à 1 rode Spaanse peper, zonder zaadjes en zaadlijsten, in
ringen
3 cm verse gember, geschild in blokjes
1 theelepel djinten (gemalen komijnzaad)
2 theelepels ketoembar (gemalen korianderzaad)
2 eetlepels ketjap manis
800 g sucadelappen, in blokjes van 2 x 2 cm
1 blik kokosmelk (400 ml)
300 gram basmati rijst
1 komkommer
500 gram sperzieboontjes
Bereiding:
Als eerste maken we een boemboe (kruidenpasta).
Pureer met een staafmixer de ui, de knoflook, de rode peper,
de gember, djinten, ketoembar en de ketjap manis tot een fijne kruidenpasta.
Verhit de zonnebloemolie in een braadpan. Bak hierin de
boemboe op een laag vuur ca. 4 minuten. Schep vervolgens het vlees erdoor en
bak 2 minuten mee. Vervolgens de kokosmelk toevoegen. Breng het geheel aan de
kook. Draai het vuur laag en stoof het vlees in ca. 3 uur zachtjes gaar met het
deksel op de pan. Als het te droog wordt nog iets water toevoegen. Breng de
rendang op eventueel nog op smaak met wat zout.
Voordat de rendang klaar is de basmatirijst koken volgens de
aanwijzingen op de verpakking.
Serveer de rendang met de rijst en gebakken uitjes.
Lekker met geschaafde komkommerplakken in zoete chilisaus en
gewokte (voorgekookte) sperzieboontjes met wat geraspte gember, wat gesnipperde
rode peper en een scheutje ketjap manis.
Eet smakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten