Ingrediënten:
- 800 gram aardappelen, in kleine blokjes
- 200 gram kipreepjes, gekookt
- 200 gram jonge velderwtjes of doperwtjes
- 200 gram wortelen, in kleine blokjes
- 1 appel, in kleine blokjes
- 1 kleine rode ui, fijn gesnipperd
- 15 gram zilveruitjes, fijngesneden
- 6 augurkjes, in kleine blokjes
- 3 eetlepels magere yoghurt
- 3 eetlepels friteslijn
- 2 eetlepels zoete chilisaus
- 1 eetlepel honingmosterd
- peper
- zout
Bereiding:
Breng een pan met water en wat zout aan de kook. Doe er de aardappelblokjes in. Laat het water aan de kook komen en draai het vuur uit. Na een minuut of 4 à 5 zijn de blokjes bijna gaar. Giet ze af en laat koud water in de pan lopen om het kookproces af te breken. Doe je dit niet, dan garen ze door en krijg je aardappelsnot.
Breng ondertussen nog een pan met water en wat zout aan de kook. Kook hierin de wortelblokjes en de erwtjes ca. 5 minuten. Hier geldt hetzelfde als bij de aardappelblokjes: giet ze af en laat koud water in de pan lopen om het kookproces af te breken.
Voor de saus vermengen we de yoghurt met de friteslijn, de honingmosterd en de zoete chilisaus. Beng de saus op smaak wat peper en zout.
Vermeng in een grote kom alle ingrediënten met de saus. Roer voorzichtig met een houten lepel, zodat het geen prut wordt. Als laatste op smaak brengen met nog wat peper en zout.
Zet de salade enkele uren in de koelkast, zodat de smaken goed kunnen intrekken.
Serveer op een bord of op een schaal.
Eet smakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten