Pizza's bak ik zelf op een pizzasteen. Het voordeel van het bakken op een pizzasteen is dat de steen gemakkelijk vocht absorbeert, waardoor de pizza's een heerlijke krokante bodem krijgen. Uiteraard kun je de pizza ook zonder pizzasteen in de oven bakken.
Ingrediënten voor 2 pizza's:
Pizzasaus:
- olijfolie, extra vierge
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- handje basilicumblaadjes
- 1 blik gepelde tomaten in blokjes
- Zeezout en zwarte peper
Pizzabeleg:
- 1 aubergine, in dunne schijfjes
- olijfolie, extra vierge
- 1 teentje knoflook, in dunne plakjes
- 2 bollen pizzadeeg (= half portie van het pizza basisdeeg)
- 200 gram buffelmozzarella, in plakjes
- Parmezaanse kaas, geraspt
- handje basilicumblaadjes
- bloem of semola om te bestuiven
Bereiding:
Verwarm de pizzasteen volgens de gebruiksaanwijzing voor in een oven van 250º C.
Pizzasaus:
Verhit een scheutje olijfolie in een pan en bak de knoflook zachtjes aan. Voeg vervolgens de basilicumblaadjes en de tomatenblokjes toe en breng het geheel op smaak met vers gemalen peper en zeezout. Laat de saus ca. 20 minuten zachtjes pruttelen.
Pizzabeleg:
Pizzasaus:
Verhit een scheutje olijfolie in een pan en bak de knoflook zachtjes aan. Voeg vervolgens de basilicumblaadjes en de tomatenblokjes toe en breng het geheel op smaak met vers gemalen peper en zeezout. Laat de saus ca. 20 minuten zachtjes pruttelen.
Pizzabeleg:
Smeer de schijfjes aubergine aan beide zijden in met een kwastje met olijfolie.
Gril de schijfjes aubergine 4-5 minuten aan beide zijden in een grillpan tot ze gaar zijn.
Verhit in een andere pan een scheut olijfolie en bak de schijfjes knoflook hierin aan. Haal ze uit de pan en zet ze apart.
Pizzabodem:
Rol de deegbal 15-30 minuten vóór het bakken uit met een pizzaroller op een met bloem of semola bestoven aanrecht. Rol uit tot een grootte van ca. 25 cm Ø.
Beleg de pizza met de schijfjes gegrilde. Besmeer de aubergine met de tomatensaus. Beleg het geheel met de plakjes buffelmozzarella. Bestrooi met de Parmezaanse kaas. Besprenkel met nog wat olijfolie en verdeel als laatste de schijfjes knoflook er overheen.
Bak de pizza in ongeveer 5-10 minuten tot de pizza goudbruin en knapperig is. De baktijd is afhankelijk van de oven en het gebruik van wel of geen pizzasteen.
Garneer de pizza als hij gaar is met wat gescheurde basilicumblaadjes.
Eet smakelijk!
Bron: Delicious (mei 2015) en Jamie Oliver
Verhit in een andere pan een scheut olijfolie en bak de schijfjes knoflook hierin aan. Haal ze uit de pan en zet ze apart.
Pizzabodem:
Rol de deegbal 15-30 minuten vóór het bakken uit met een pizzaroller op een met bloem of semola bestoven aanrecht. Rol uit tot een grootte van ca. 25 cm Ø.
Beleg de pizza met de schijfjes gegrilde. Besmeer de aubergine met de tomatensaus. Beleg het geheel met de plakjes buffelmozzarella. Bestrooi met de Parmezaanse kaas. Besprenkel met nog wat olijfolie en verdeel als laatste de schijfjes knoflook er overheen.
Bak de pizza in ongeveer 5-10 minuten tot de pizza goudbruin en knapperig is. De baktijd is afhankelijk van de oven en het gebruik van wel of geen pizzasteen.
Garneer de pizza als hij gaar is met wat gescheurde basilicumblaadjes.
Eet smakelijk!
Bron: Delicious (mei 2015) en Jamie Oliver
Geen opmerkingen:
Een reactie posten