maandag 6 juli 2015

Blue cheese dressing

Een veel gebruikte dressing in Amerika is de blue cheese dressing, gemaakt van blauwaderkaas. De smaak is sterk, maar ooooh zo lekker op salades, vooral op ijsbergsla, maar ook heel erg lekker bij b.v. steaks van de barbecue. 



Ingrediënten:  
  • 150 gram zachte gorgonzola (of andere blauwaderkaas)
  • 125 ml zure room
  • 60 ml karnemelk
  • 2 eetlepels mayonaise 
  • 1 eetlepel witte wijnazijn
  • 1 theelepel Worcestershire saus
  • 1 eetlepel bieslook (fijngehakt)
  • 1 theelepel suiker
  • ½ theelepel zout
  • ½ theelepel zwarte peper

Bereiding:
Prak in een kom de gorgonzola fijn en giet hierbij de karnemelk, vervolgens de zure room, de mayonaise, de witte wijnazijn en de Worcestershire saus. Als laatste 1 eetlepel fijngehakte bieslook toevoegen. Roer dit alles goed door tot een enigszins gladde massa is ontstaan. Breng op smaak met de suiker, het zout en de peper.
Schenk de blue cheese dressing over een willekeurige salade.

Eet smakelijk!

Probeer eens onderstaande wigsalade van ijsbergsla met bovenstaande eigengemaakte blue cheese dressing ...



Geen opmerkingen:

Een reactie posten