Ingrediënten voor 4 personen:
Salade:
- 500 ml groentebouillon
- 250 gram couscous
- 2 eetlepels olijfolie (met citroen)
- 1 komkommer, in stukjes (zaadlijsten verwijderd)
- 25 snacktomaatjes of 5 trostomaten, in kleine stukjes
- 3 bosuitjes, in dunne ringetjes gesneden
- 5 takjes verse munt, fijngehakt
- 1 bosje platte peterselie, fijngehakt
- 50 gram kleine brokjes feta als garnering
- 4 eetlepels sinaasappelsap
- 3 eetlepels citroensap
- 4 eetlepels olijfolie, extra vierge
- 1 eetlepel appel-ciderazijn
- 1 theelepel Dijonmosterd
- zout en peper naar smaak
Bereiding:
Kook de groentebouillon, neem de pan van het vuur en giet de kokende bouillon op de couscous. Laat de couscous opzwellen, dek af en laat 5 minuten staan. Giet twee eetlepels olijfolie (met citroen) over de couscous en roer de couscous voorzichtig door met een vork. Laat de couscous afkoelen.
Snij en hak ondertussen alle ingrediënten voor de salade.
Vermeng de couscous met de komkommer, tomaat, munt, platte peterselie en de bosuitjes. Roer goed door.
Maak de dressing en giet deze over de salade. Meng goed door en laat de tabouleh afgedekt minimaal een uur rusten, zodat de smaken goed kunnen intrekken. Voor gebruik garneren met wat verbrokkelde feta.
Eet smakelijk!
Snij en hak ondertussen alle ingrediënten voor de salade.
Vermeng de couscous met de komkommer, tomaat, munt, platte peterselie en de bosuitjes. Roer goed door.
Maak de dressing en giet deze over de salade. Meng goed door en laat de tabouleh afgedekt minimaal een uur rusten, zodat de smaken goed kunnen intrekken. Voor gebruik garneren met wat verbrokkelde feta.
Eet smakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten