Ingrediënten voor 2 potten chutney van ca. 350 gram
- 500 gram aardbeien
- 2-3 rode uien (ca. 200 gram)
- 2 eetlepels balsamico azijn
- 50 gram lichtbruine basterdsuiker
- 2 theelepels caribbean spice kruiden (Jonnie Boer)
- 2 theelepels curry madras (Jonnie Boer)
- 1 theelepel gemalen mosterdzaad
- ½ theelepel versgemalen zwarte peper
- zout
Bereiding:
Was de aardbeien, verwijder de kroontjes en snijd ze in vieren. Pel en snipper de rode ui.
Doe de balsamico azijn en de suiker samen in een pan met dikke bodem en verwarm al roerend op een laag vuur tot de suiker is opgelost. Voeg vervolgens carribean spice kruiden, curry madras kruiden, gemalen mosterdzaad, versgemalen zwarte peper, rode ui en aardbeien toe. Breng het geheel zachtjes aan de kook. Laat het ongeveer 20 minuten op laag vuur zachtjes sudderen tot het langzaam is indikt. Zorg dat het niet droog kookt, voeg eventueel wat water toe. Roer regelmatig, zodat het niet aanbrandt. Breng op smaak met zout en versgemalen zwarte peper.
Verdeel de nog hete chutney over 2 schone potten en sluit ze meteen af.
Lekker bij gehakt-aardappelschotel met bloemkool en rozijnen.
Ook lekker bij diverse vlees- en kaassoorten.
Wanneer voeg je de rode uien dan toe?
BeantwoordenVerwijderenDat staat in regel vier: Voeg vervolgens carribean spice kruiden, curry madras kruiden, gemalen mosterdzaad, versgemalen zwarte peper, rode ui en aardbeien toe.
Verwijderen