Je kunt deze pastasalade eten als bijgerecht bij de barbecue of met 3 à 4 personen als lunch, maar zeker ook als avondmaaltijd, maar dan voor 2 personen.
Ingrediënten:
- ca. 150 gram kipfilet
- 1 eetlepel olijfolie
- 2 takjes verse rozemarijn
- 100 gram fusilli pasta
- 1 grote eetlepel zure room (ca. 50 gram)
- 2 eetlepels Italiaanse kruiden
- 75 gram rucolamelange
- 10 mini mozzarella balletjes (ongeveer half zakje)
- 50 gram olijven
- 50 gram zongedroogde tomaatjes
- versgemalen peper
- zout
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180º C.
Wrijf de kipfilet in met olijfolie. Leg de kipfilet in een ovenschaal met de takjes rozemarijn er bovenop. Bak de kipfilet in het midden van de oven in ca. 18-20 minuten gaar. Draai de kipfilet halverwege de baktijd om. Laat de kipfilet daarna afkoelen. Gooi de takjes rozemarijn weg.
Kook ondertussen de fusilli pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de pasta af, spoel met koud water af en laat afkoelen. Meng de zure room met de Italiaanse kruiden. Breng op smaak met versgemalen peper en zout. Roer het zure room mengsel door de koude fusilli pasta totdat alles goed bedekt is. Snijd de kip in stukjes. Snijd de zongedroogde tomaatjes in kleine stukjes. Halveer de olijven en de mozzarella balletjes.
Serveer de salade in een platte schaal of op een bord. Maak de salade op door te beginnen met de rucolamelange. Hierop de fusilli pasta en de stukjes kip. Maak de salade af met de stukjes zongedroogde tomaat, de gehalveerde olijven en de gehalveerde mozzarella balletjes.
Eet smakelijk!
Bron: www.nestwarehouse.nl
Geen opmerkingen:
Een reactie posten