Ingrediënten:
- 250 gram roomboter op bij kamertemperatuur
- 1 eetlepel tomatenketchup
- 1 theelepel Dijon mosterd
- 1 theelepel kappertjes, uitgelekt
- 1 klein sjalotje, gesnipperd
- 1 eetlepel platte peterselie
- 1 eetlepel bieslook, fijngehakt
- ½ theelepel tijmblaadjes
- ½ theelepel rozemarijnblaadjes
- ¼ theelepel gedroogde marjolein
- ¼ theelepel gedroogde dille
- ¼ theelepel gedroogde dragon
- ¼ theelepel milde paprikapoeder
- ¼ theelepel kerriepoeder
- snufje cayennepeper
- 1 klein teentje knoflook
- 2 ansjovisfilets
- 1 theelepel cognac
- 1 theelepel madeira
- ¼ theelepel Worcestershire sauce
- ¼ theelepel fijngeraspte sinaasappelschil
- ¼ theelepel geraspte citroenschil
- 1 eetlepel citroensap
- ½ theelepel versgemalen zwarte peper
- ½ theelepel zout
Bereiding:
Doe alle ingrediënten, behalve de roomboter, in een blender en maal fijn.
Doe de roomboter in een kom samen met de fijngehakte ingrediënten. Prak met een vork het mengsel goed door de roomboter. Vorm de boter met behukp van een stuk plasticfolie tot een rolletje, koel het goed en serveer in plakjes gesneden bij b.v. rib-eye, tournedos, biefstuk of gewoon met lekker boerenbrood of stokbrood.
Eet smakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten