zondag 5 januari 2020

Franse appelcake met Liquor 43

Krijg je onverwacht visite? Bak dan eens deze heerlijke Franse appelcake met Elstar appelen en Liquor 43 (cuarenta y tres) of bak 'm gewoon lekker voor jezelf, dat kan natuurlijk ook.

Ingrediënten voor een appelcake met een doorsnede van 20 cm:
  • 130 gram zelfrijzend bakmeel
  • ¼ theelepel zout (snuf)
  • 115 gram zachte roomboter in stukjes
  • 130 gram fijne kristalsuiker + 1 eetlepel voor het bestrooien van de cake
  • 2 grote eieren
  • 2 eetlepels Liquor 43 (of een andere likeur of rum)
  • 2 Elstar appelen, geschild en in kleine blokjes

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180° C. Vet de springvorm in met wat boter en leg bakpapier op de bodem van de springvorm.
Doe het zelfrijzend bakmeel en het zout in de kom van een keukenmachine/mixer. Voeg de roomboter en de suiker toe en mix het geheel ca. 3 minuten. Voeg vervolgens 1 voor 1 de eieren toe gevolgd door de likeur en mix tot een egaal beslag. Ondertussen gaan we de appelen schillen en de klokhuizen verwijderen. Snijd de appelen in kleine blokjes. 
Spatel de appelblokjes door het beslag. Stort het beslag in de sprongvorm en bestrooi de bovenkant met 1 eetlepel kristalsuiker. Zet de springvorm in het midden van de oven en bak in 40-45 minuten gaar en goudbruin. Haal de appelcake uit de oven en laat eerst geheel afkoelen alvorens je de appelcake uit de springvorm haalt.

Eet smakelijk!

Tip: Wil je snel een appelcake bakken, maar is je roomboter nog niet zacht? geen nood, rasp de harde roomboter met een grove rasp en je kunt direct aan de slag.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten