Heb je zin in een heerlijke risotto zonder vlees, kies deze variant met gemengde paddenstoelen, spinazie en gorgonzola. Voor de gemengde paddenstoelen heb ik gekozen voor kastanjechampignons, cantharellen en beukenzwammen.
Ingrediënten voor 3-4 personen:
- olijfolie
- 1 grote ui, gesnipperd
- 2 stengels bleekselderij, draden verwijderd en in kleine blokjes
- 300 gram risottorijst
- 1 glas witte wijn
- 1 liter groente- of kippenbouillon
- 150 gram gorgonzola
- 200 gram gemengde paddenstoelen
- 300 - 400 gram verse spinazie, grof gehakt
- 50 gram geraspte Parmezaanse kaas
- klontje boter
- versgemalen peper
- zout
Bereiding:
Paddenstoelen:
Snijd de paddenstoelen in grove stukken. Bak de paddenstoelen in koekenpan met wat olijfolie enkele minuten op hoog vuur tot ze bruin kleuren. Breng de paddenstoelen op smaak met zout en peper en zet apart.Risotto:
Verhit een scheut olijfolie in een grote koekenpan en fruit hierin de gesnipperde ui en de blokjes bleekselderij zachtjes gedurende ca. 3 minuten. Voeg vervolgens de risottorijst toe en bak circa 2 minuten tot de rijst glazig begint te worden. Schenk de witte wijn erbij en laat indampen. Blijf voortdurend roeren in de risotto. Schenk beetje bij beetje de bouillon erbij tot de risottorijst gaar is (dit duurt ca. 20 minuten). Tegen het einde van de kooktijd voegen we de gorgonzola bij de risottorijst en blijven we nog steeds regelmatig roeren. Zodra de gorgonzola opgenomen is in de risotto voegen we de gehakte spinazie toe aan de risotto en blijven we nog steeds regelmatig roeren tot alle bouillon op is.
Verhit een scheut olijfolie in een grote koekenpan en fruit hierin de gesnipperde ui en de blokjes bleekselderij zachtjes gedurende ca. 3 minuten. Voeg vervolgens de risottorijst toe en bak circa 2 minuten tot de rijst glazig begint te worden. Schenk de witte wijn erbij en laat indampen. Blijf voortdurend roeren in de risotto. Schenk beetje bij beetje de bouillon erbij tot de risottorijst gaar is (dit duurt ca. 20 minuten). Tegen het einde van de kooktijd voegen we de gorgonzola bij de risottorijst en blijven we nog steeds regelmatig roeren. Zodra de gorgonzola opgenomen is in de risotto voegen we de gehakte spinazie toe aan de risotto en blijven we nog steeds regelmatig roeren tot alle bouillon op is.
Als laatste roeren we een klontje roomboter door de risotto, gevolgd door de paddenstoelen. Breng de risotto evt. verder op smaak met versgemalen peper en zout. Garneer met wat geraspte Parmezaanse kaas.
Eet smakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten