vrijdag 1 januari 2021

Oliebollenwentelteefjes

Iedereen kent wel de ouderwetse wentelteefjes. Plakken oud brood worden kort geweekt in een mengsel van melk en ei en vervolgens om en om in de koekenpan gebakken. Daarna worden de plakken bestrooid met suiker en kaneel. 
Net als oud brood kun je oude oliebollen ook prima op deze manier bakken. 


Ingrediënten:
  • (Oude) oliebollen
  • 100 ml melk
  • 1 ei
  • klontje roomboter
  • 2 eetlepels suiker 
  • 1 theelepel kaneel

Bereiding:
Klop het ei los met de melk in een diep bord met een vork of een garde.
Snijd de oliebollen in plakken van ca. 1,5 cm dikte.
Meng de suiker en de kaneel tot kaneelsuiker.
Verhit een klontje roomboter in een koekenpan. 
Doop de plakken oliebol in het melk-eimengsel en bak ze daarna op middelhoog vuur aan beide zijden in de koekenpan tot ze goudbruin kleuren.
Bestrooi ze voor het serveren met de kaneelsuiker.

Eet smakelijk!

Tip: 
Nog een lekker recept met een restant aan oliebollen
is de oliebollenbroodpudding



Geen opmerkingen:

Een reactie posten