woensdag 14 april 2021

Ovenschotel van courgette, (zongedroogde) tomaten en feta

Deze ovenschotel van courgette, feta en (zongedroogde) tomaten is geïnspireerd door een recept van Pascale Naessens. Ik heb gekozen voor romatomaten, omdat deze minder waterig zijn en relatief meer tomatenvlees  bevatten dan andere tomaten. Het gerecht is koolhydraatarm, vegetarisch en heel erg lekker.



Ingrediënten voor 3 personen:
  • 2 grote tomaten (b.v. romatomaten)
  • 150 gram zongedroogde tomaten (in olie)
  • 300 gram feta
  • olijfolie
  • versgemalen peper en zout
  • 3 courgettes
  • handje vol verse basilicumblaadjes 

Bereiding:
Snijd de tomaten in vieren en verwijder hierbij het harde kroontje en de zaadjes, we gebruiken alleen het vruchtvlees van de tomaten.
Doe de tomatenstukken samen met de zongedroogde tomaatjes en de feta in een kom of blender. Giet daarbij een flinke scheut olijfolie en versgemalen peper en zout naar smaak. Pureer het geheel met een staafmixer of blender tot er een soort van dikke oranjerode pasta ontstaat.


Vervolgens snijden we de courgettes in lange plakken. 
Verwarm de oven nu voor op 180 ºC. Vet een ovenschaal in met wat olijfolie. 
De plakken courgette en de feta-tomatenpasta verdelen we in drieën, omdat we lagen gaan maken, 3 lagen courgetteplakken en 3 lagen feta-tomatenpasta.
We beginnen met de courgetteplakken op de bodem van de ovenschaal. Smeer er vervolgens 1/3 deel van de feta-tomatenpasta overheen. Dit herhalen we nog twee keer. Je eindigt dus met de feta-tomatenpasta. Zet de ovenschaal in het midden van de voorverwarmde oven en bak ca. 20 minuten op 180 °C. 
Ondertussen hakken we de basilicum grof en strooien deze de laatste 5 minuten over de ovenschotel. 

Eet smakelijk!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten