Het is al weer wat jaartjes geleden dat ik voor het laatst een pastagerecht heb gedeeld met farfalle. Farfalle betekent in het Italiaans vlinders. In Nederland noemen we het dan ook wel vlinderpasta of strikjespasta.
Dit recept is een mix van zongedroogde tomaatjes, spinazie en paddenstoelen, gemengd met farfalle in een romige Parmezaanse saus.
Ingrediënten voor 4 personen:
- 300-350 gram farfalle pasta
- olijfolie
- 400 gram gemengde paddenstoelen
- 300 gram verse spinazie
- 100 gram zongedroogde tomaatjes
- 1 teentje knoflook
- 3 eetlepels roomboter
- 200 ml kookroom
- 100 gram vers geraspte Parmezaanse kaas
- zout en peper naar smaak
- 2 eetlepels fijngehakte peterselie
Bereiding:
Snijd de paddenstoelen in schijfjes. Hak de zongedroogde tomaatjes grof.
Hak de knoflook fijn.
Kook ondertussen de pasta in gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet daarna af.
Verhit een scheut olijfolie in een grote koekenpan. Voeg de paddenstoelen toe aan de pan, breng op smaak met wat versgemalen peper en zout en bak op hoog vuur ca. 4-6 minuten tot ze gaar en goudbruin zijn.
Roer vervolgens de spinazieblaadjes door de paddenstoelen en bak op middelhoog vuur ca. 3 à 4 minuten mee tot ze geslonken zijn. Voeg dan de zongedroogde tomaatjes toe en roer door het paddestoelen-spinaziemengsel. Voeg als laatste de fijngehakte knoflook toe en bak nog ca. 1 minuut mee.
Haal nu het groentemengsel uit de pan en dek af om warm te houden.
Haal nu het groentemengsel uit de pan en dek af om warm te houden.
Smelt 3 eetlepels roomboter in dezelfde koekenpan op middelhoog vuur.
Voeg de kookroom toe en laat 4-5 minuten op laag vuur zachtjes pruttelen tot het net is ingedikt (niet laten koken).
Meng vervolgens de geraspte Parmezaanse kaas erdoor, onder voortdurend roeren, tot de kaas is gesmolten. Breng de saus verder op smaak met versgemalen peper en zout.
Voeg als laatste de pasta en het groentemengsel weer bij de saus in de koekenpan en roer alles goed door elkaar. Bestrooi met de fijngehakte peterselie.
Meng vervolgens de geraspte Parmezaanse kaas erdoor, onder voortdurend roeren, tot de kaas is gesmolten. Breng de saus verder op smaak met versgemalen peper en zout.
Voeg als laatste de pasta en het groentemengsel weer bij de saus in de koekenpan en roer alles goed door elkaar. Bestrooi met de fijngehakte peterselie.
Eet smakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten