vrijdag 26 maart 2021

Geroosterde pastinaak met een 'saus' van feta en hazelnoten

Onlangs heb ik de recepten van Pascale Naessens ontdekt. Na de lasagne van groenten en de ovenschotel van rode biet met ricotta en currypasta heb ik nu een recept gemaakt van geroosterde pastinaken met een 'saus' van feta, peterselie, hazelnoten en een goeie olijfolie. Het was verrukkelijk en ook weer voor herhaling vatbaar. Het recept is vegetarisch en koolhydraatarm. De hoeveelheid ingrediënten heb ik aangepast en de baktijd van de pastinaken heb ik met 20 minuten verlengd, aangezien ze bij mij na de aangegeven baktijd nog hard waren.
Let er op bij het kopen van pastinaken dat ze niet zacht zijn. Koop alleen verse stevige exemplaren.


Ingrediënten voor 3-4 personen:
  • 1,2 kg pastinaken
  • 300 gram biologische feta
  • 20 gram peterselie
  • 120 gram hazelnoten
  • olijfolie 
  • versgemalen zwarte peper en zout

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180ºC.
Schil de pastinaken met een dunschiller en snijd de uiteinden er vanaf. Snijd de pastinaken in de lengte in vieren, zessen of misschien zelfs in achten, afhankelijk van de grootte van de pastinaken. Zorg dat de repen niet al te dik zijn. Wrijf de repen pastinaak in met een goede olijfolie en rangschik de pastinaakrepen naast elkaar in een grote ovenschaal. Bak de pastinaken in het midden van de oven ca. 50 - 60 minuten tot ze gaar en goudbruin zijn.
Ondertussen beginnen we met de 'saus' van de feta, hazelnoten en peterselie.
Hak de peterselie fijn. Hak de hazelnoten grof. Meng in een kom de grof gehakte hazelnoten, de fijngehakte peterselie samen met de verkruimelde feta. Breng op smaak met versgemalen zwarte peper en wat zeezout. Giet er dan nog een flinke  scheut goeie olijfolie bij en meng alles goed door elkaar. Zodra de pastinaken gaar en goudbruin van kleur zijn, haal je de ovenschaal uit de oven. Verdeel het feta-hazelnootmengsel over de pastinaken en zet de ovenschaal terug in de oven voor nog eens 5 minuten. 

Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten