Een heerlijke variatie op de klassieke rode pesto is deze geroosterde paprika pesto. Ik kwam op het idee omdat ik onlangs de 'buitenbeentjes' paprikasoep aan het maken was. Ik had eigenlijk wat te veel paprika's en toen kwam ik op het idee om alles toch te roosteren en van 1 rode paprika en 1 teentje knoflook een pesto te maken.
Zowel de rode paprika als de knoflookteen in schil zijn geroosterd in de oven.
Deze pesto hebben we gegeten door de pasta met ui, kippendij en courgette.
Ook lekker op een toastje, cracker of stukje stokbrood.
Ingrediënten:
- 1 geroosterde rode paprika
- 1 geroosterd teentje knoflook
- evt. snuf chilivlokken
- 100 gram zongedroogde tomaatjes
- 5 basilicumtakjes (alleen de blaadjes)
- 50 gram geroosterde pijnboompitjes
- 50 gram Parmezaanse kaas
- versgemalen peper en zeezout naar smaak
- 100 ml goede olijfolie extra vierge
Voorbereiding:
De paprika gaan we zelf roosteren in de oven samen met de knoflook.
De paprika gaan we zelf roosteren in de oven samen met de knoflook.
Verwarm de oven voor op 180º C (hete lucht).
Snijd de paprika doormidden en verwijder de steel en de zaadlijsten. Vet een ovenschaal in met wat olijfolie en leg de paprikahelften met de snijkant naar beneden in de ovenschaal. Leg de knoflookteen (in de schil) ernaast. Besprenkel met wat olijfolie, evt, een snuf chilivlokken, wat versgemalen peper en zeezout. Zet de ovenschaal in de oven en bak 30 minuten tot de paprika en knoflookteen zacht zijn. Haal ze uit de oven en laat ze afkoelen.
Bereiding:
Doe de geroosterde paprika, geroosterde knoflookteen (zonder schil), zongedroogde tomaatjes, basilicumblaadjes, geroosterde pijnboompitjes, Parmezaanse kaas, versgemalen peper en zeezout in een blender of keukenmachine. Hak alles zorgvuldig tot er een soort crème ontstaat. Giet nu lepel voor lepel de olijfolie erbij en blijf roeren tot alles goed vermengd is.
Eet smakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten