zaterdag 13 maart 2021

Ovenschotel van rode biet met ricotta en currypasta

Deze ovenschotel van rode biet, ricotta en currypasta is geïnspireerd door een  recept van Pascale Naessens. 
I.p.v. rode currypasta heb ik een groene (wat mildere) variant gekozen van het merk Fairtrade. Voor 3 personen heb ik 1 kg gekookte rode biet gebruikt. Het gerecht is vegetarisch en koolhydraatarm en superlekker. Wederom is onze grootste eter hier in huis bereid om dit gerecht nog een keer te eten (en dat terwijl hij eigenlijk helemaal geen rode biet lust). Wij vonden het heerlijk.


Ingrediënten voor 3 personen:
  • 1 kg gekookte rode biet
  • 500 gram ricotta
  • 1 pakje (= 70 gram) Thaise groene currypasta (Fairtrade)
  • 150 ml slagroom
  • versgemalen peper
  • zeezout
  • 3 eetlepels olijfolie en wat om in te vetten
  • 100 gram versgeraspte kaas.

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Snijd de rode bieten in plakken van ca. 1 cm dikte en verdeel ze in 3 gelijke hoeveelheden, we maken nl. 3 lagen van rode biet met er tussen de ricotta.
Meng in een kom 1/3 van de ricotta met de currypasta en breng op smaak met wat versgemalen peper en zeezout. 
Vet een ovenschaal in met wat olijfolie. We beginnen met een laag rode bietenplakken. We bestrijken de bietenplakken met wat gewone ricotta, gevolgd door een laagje ricotta met currypasta. Herhaal dit 3 keer en eindig met een laag ricotta met currypasta. Iedere laag met plakken rode biet bestrooien we met wat versgemalen peper en zeezout (niet te veel, anders wordt het te zout).
Giet er nu 3 eetlepels goede olijfolie over en strooi de gemalen kaas erover.
Zet de ovenschaal in het midden van de oven en bak ca. 25 minuten.
Haal na 15 minuten de ovenschaal uit de oven en giet de slagroom  erover. Zet de ovenschaal terug in de oven en bak nog 10 minuten tot de kaas gesmolten is en goudbruin van kleur is.

Eet smakelijk!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten