Tijdens mijn vakantie in de Achterhoek heb ik bij restaurant de Stadsch Pomp in Groenlo heerlijk geluncht met een maaltijdsalade Iberico met perzik, truffelmayonaise en cashewnootjes, geserveerd met oerbrood en kruidenboter.
De combinatie van de smaken van zoete perzik met de hartige ham en truffel zullen in ons huis zeker vaker terugkeren.
Inmiddels is hier de salade al gemaakt. Voor de ham heb ik gekozen voor Serranoham, maar je kan natuurlijk ook voor een andere gedroogde ham kiezen.
Van de truffelmayonaise heb ik samen met wat Griekse yoghurt een saus gemaakt.
- 100-150 gram gemengde sla
- 160 gram Serranoham
- 4 rijpe perziken, geschild en in partjes
- 40 gram cashewnootjes
- 2 eetlepels truffelmayonaise
- 2 eetlepels Griekse yoghurt
- evt. wat water
- 1 meergranen desem baguette
- kruidenboter (klik hier om zelf te maken)
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200º C. Bak de baguette gedurende 10-12 minuten.
Maak ondertussen de kruidenboter of koop kant en klare kruidenboter.
Vervolgens maken we de truffelsaus. Meng de truffelmayonaise samen met de Griekse yoghurt goed door elkaar met een minigarde. Voeg eventueel wat water toe om de saus iets dunner te maken.
Schil de perziken, verwijder de pit en snijd ze per perzik in 6 partjes.
Leg de sla netjes verdeeld over twee borden. Besprenkel de sla met een eetlepel van de truffelsaus. Leg daar bovenop de perzik en de Serranoham in 'toefjes'. Besprenkel nogmaals met de truffelsaus (naar smaak) en bestrooi tot slot met de cashewnootjes.
Snijd de baguette in plakken en besmeer met de kruidenboter. Serveer ze bij de maaltijdsalade.
Eet smakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten