Sinds enige tijd volg ik op Instagram en YouTube chef van der Lecq. Op zijn Instagram zag ik laatst een orzo recept voorbij komen waarvan ik dacht, die moet ik maken. Het deed me denken aan een recept die ik in 2018 al heb gedeeld (Orzo met kippendij, groene pesto en groenten), alleen zijn hier vis en zeevruchten gebruikt i.p.v. kippendij. Een heerlijk gerecht met een volle smaak.
Voor 2 personen:
- 3 trostomaten, ontveld
- 1 sjalotje
- 1 teentje knoflook
- ½ bosje platte peterselie, fijngehakt
- Olijfolie
- plukje saffraan (optioneel)
- ½ theelepel gerookt paprikapoeder
- ½ blikje tomatenpuree
- 100 ml witte wijn
- 200 ml bouillon van 1 bouillontablet
- 150 gram kabeljauw(haasje)
- 75 gram garnalen
- 75 gram gekookt mosselvlees
- 180 gram orzo
- 100 gram tuinerwtjes, diepvries
- 40 gram geraspte Parmezaanse kaas
- ½ citroen
Ontvel de tomaten door ze kruislinks in te snijden, ca. 40 seconden in gekookt water te leggen, daarna laten schrikken in ijskoud water en het velletje te verwijderen.
Snijd de tomaten daarna in vieren en verwijder de harde kern en de zaadjes.
Snijd de tomaten vervolgens in blokjes.
Pel en snipper de sjalot en de knoflook. Hak de peterselie fijn.
Snijd de kabeljauwhaas in stukjes, evt. de garnalen nog pellen en de ‘baarden’ verwijderen uit het mosselvlees.
Verhit een scheutje olijfolie in een grote koekenpan en bak hierin op laag vuur de sjalot en de knoflook ca. 5 minuten.
Voeg de tomatenblokjes toe met een klein plukje saffraandraadjes en het gerookte paprikapoeder. Onder voortdurend roeren 1 minuut meebakken. Voeg dan de tomatenpuree toe en deze ca. 2 minuten meebakken. Vervolgens afblussen met de witte wijn en 5 minuten zachtjes laten koken. Vervolgens de bouillon toevoegen samen met de orzo. Voeg nu de stukjes kabeljauw, de garnalen en het mosselvlees toe. Laat de orzo ca. 12 minuten op laag vuur garen. Tegen het einde van de kooktijd de tuinerwtjes toevoegen en nog 2 minuten meekoken. Zorg ervoor dat de orzo niet helemaal droog kookt, voeg eventueel nog een scheutje kokend water toe.
Voeg als laatste de Parmezaanse kaas toe en roer het geheel goed door.
Bestrooi met de fijngehakte peterselie. Serveer de orzo met een partje citroen.
Eet smakelijk!
Bron: Instragram: @chefvanderlecq (aangepast recept)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten