vrijdag 22 juni 2018

Orzo met kippendij, groene pesto en groenten

Romige orzo met tomatensaus, sappige kip, zachte, maar toch nog knapperige groenten en lekkere verse geraspte Parmezaanse kaas. Superlekker!


Ingrediënten voor 4 personen:

  • 400 gram kippendijfilets
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 4 eetlepels vers gemaakte groene pesto (recept)
  • 1 ui
  • 100 gram wortel
  • 1 courgette
  • 1 rode paprika
  • 350 gram orzo
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 500 ml kippenbouillon van 2 tabletten
  • 2 theelepels Italiaanse kruiden
  • ½ theelepel gemalen chilipepers
  • zout en versgemalen peper naar smaak
  • 100 gram geraspte Parmezaanse kaas


Bereiding:
Maak de groen pesto volgens dit recept of koop een potje kant-en-klare pesto.
Maak de bouillon van de kippenbouillontabletten. 
Snijd de kippendijfilets in kleine stukjes. Pel en snipper de ui. Schil de wortel en snijd in dunne plakjes. Snijd de courgette in de lengte in vieren, snijd daarna plakjes van de courgette. Snijd de rode paprika in kleine blokjes, Hak de knoflook fijn.
Vermeng de kippenstukjes met twee eetlepels groene pesto.
Verhit de olijfolie in een grote wok- of koekenpan en voeg de kip samen met de gesnipperde ui, de plakjes wortel en de plakjes courgette toe. Roerbak het geheel ca. 3 minuten. Voeg daarna de blokjes rode paprika toe samen met de orzo en de gehakte knoflook. Roerbak nog eens 2 minuten. Voeg dan de tomatenblokjes, 2 eetlepels groene pesto, kippenbouillon, gemalen chilipeper. Zet het vuur iets lager en laat het geheel 10 - 12 minuten zachtjes pruttelen met een deksel op de pan.Aaf en toe even doorroeren, zodat het niet aanbakt. Voeg dan de helft van de Parmezaanse kaas toe en roer goed door. Voeg naar smaak versgemalen peper en zout toe. Schep de orzo op de borden en serveer met de rest van de Parmezaanse kaas.

Eet smakelijk!

Bron: https://carlsbadcravings.com

Geen opmerkingen:

Een reactie posten