donderdag 5 juli 2018

Caesarsalade met krokante kip en krieltjes

Vorig jaar heb ik al eens een recept van een Caesarsalade gedeeld. Dit keer wederom een Caesarsalade, maar dan met krokante gepaneerde kipstukjes met panko en ovengebakken krieltjes. 
Een heerlijke maaltijdsalade, een echte aanrader!



Ingrediënten voor 4 personen:
Salade:
  • 500 gram voorgekookte krielaardappeltjes
  • olijfolie
  • 4 kippendijfilets
  • 1 ei
  • panko (Japans broodkruim)
  • versgemalen peper
  • zout
  • 100 gram spekreepjes
  • 4 hard gekookte eieren
  • 2-3 kroppen little gem sla (Romeinse sla)
  • 1 avocado, in plakken
  • 50 gram Parmezaanse kaas, geraspt

Dressing:

  • 2 eidooiers
  • 2 theelepels Dijon mosterd
  • 1 eetlepel Griekse yoghurt
  • 2 ansjovisfilets
  • 1 teentjes knoflook, geperst
  • 2 theelepels citroensap
  • 25 gram Parmezaanse kaas (grof geraspt)
  • 1½ dl zonnebloemolie
  • versgemalen peper
  • zout


Bereiding:
Verwarm de oven voor op 210ºC (hete lucht). Halveer de krielaardappeltjes en doe ze in een grote ovenschaal. Besprenkel de voorgekookte krielaardappeltjes met wat olijfolie. Hussel ze goed door elkaar. Bestrooi ze met versgemalen peper en zeezout. Schuif de ovenschaal in het midden van de oven en bak ze 30-40 minuten tot ze goudbruin zijn. Haal ze daarna uit de oven en laat ze wat afkoelen (hete aardappelen in je salade is niet zo lekker).
Klop het ei los in een schaal. Bestrooi een diep bord met panko. Haal het kippenvlees door het eimengsel en daarna door de panko. Druk de panko nog even goed aan met je vingers.
Verhit een beetje olijfolie in een koekenpan en leg de kippendijfilets in de pan. Bak ze eerst een paar minuten op hoog vuur tot ze mooi bruin en krokant zijn, eenmaal omscheppen en daarna op laag vuur  nog 6-8 minuten gaar laten worden. Haal ze daarna uit de pan en bak in dezelfde koekenpan de spekreepjes goudbruin en knapperig. Laat de spekreepjes uitlekken op een keukenpapiertje. Kook ondertussen de eieren (klik hier voor het perfecte hardgekookte ei).
Dressing:
Mix de eierdooiers, Dijon mosterd, Griekse yoghurt, ansjovisfilets, knoflook, citroensap en de Parmezaanse kaas in de keukenmachine of met een staafmixer tot een homogene massa. Voeg langzaam de plantaardige olie in een straaltje toe terwijl de machine draait zodat een gebonden saus ontstaat. Breng op smaak met vers gemalen peper en zout.
Salade:
Verdeel de sla over de borden. Snijd de kip in reepjes. Pel de eieren en snijd ze in vieren. Snijd de avocado in reepjes. Verdeel alle ingrediënten over de sla. Giet de Caesardressing over de salade en bestrooi met wat Parmezaanse kaas. Serveer eventueel met wat stokbrood. Serveer de rest van de dressing er apart bij. 

Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten