Ingrediënten voor 4 personen:
Salade:
- ½ Chinese kool
- 1 middelgrote wortel of 150 gram geraspte wortel
- 3 bosuitjes
- 100 gram groene aspergetips
- olijfolie
- 75 ml (vers) sinaasappelsap
- 3 eetlepels citroensap
- 2 eetlepels sesamolie
- 1 eetlepel honing
- klein stukje verse gember (ca. 3 cm)
- versgemalen peper
- zout
- 4 eetlepels sesamzaad
- seroendeng
Bereiding:
Rooster het sesamzaad in een droge koekenpan in ca. 3 minuten goudbruin. Laat afkoelen op een bord. Verhit in dezelfde koekenpan een scheutje olijfolie. Snijd een dun plakje van de onderzijde van de groene aspergetips en leg ze in de koekenpan. Bak ze in 3 à 4 minuten beetgaar. Laat ze afkoelen op een bord. Schil de winterpeen en rasp (in de keukenmachine) met een fijne rasp of koop kant-en-klare wortel julienne. Snijd de Chinese kool in zeer dunne reepjes. Snijd de bosuitjes in kleine ringetjes. Schil en rasp de gember fijn.
Meng het sinaasappelsap met het citroensap, de honing, de sesamolie en de geraspte gember. Schep hier de geraspte wortel doorheen en breng op smaak met wat versgemalen peper en zout. Laat het wortelmengsel met de dressing ca. 30 minuten intrekken. Daarna uit laten lekken in een vergiet en de dressing weer opvangen. Meng vlak voor het opdienen de Chinese kool met de wortel, de bosuitjes, de groene aspergetips en evt. nog wat dressing. Breng verder op smaak met versgemalen peper en eventueel nog wat zout. Bestrooi de salade met de sesamzaadjes gevolgd door wat seroendeng.
Eet smakelijk!
Bron: aangepast recept AH
* Seroendeng is een strooisel van geroosterde kokos, pinda's en specerijen.
Recept kipsaté
Geen opmerkingen:
Een reactie posten