vrijdag 15 juni 2018

Salade met zalm, aspergetips en een Aziatische dressing

Een heerlijke salade voor de lunch met een eigengemaakte Aziatische dressing. Voeg eventueel wat meer gerookte zalm en afgekoelde gekookte noodles toe en je hebt een heerlijke maaltijdsalade.




Ingrediënten voor 2 personen:
Salade:
  • 75 gram gemengde sla
  • 100 gram gerookte zalm, in stukjes
  • 100 gram groene aspergetips
  • olijfolie
  • ¼ komkommer, in schijfjes
  • 1 wortel, in dunne lintjes
  • 1 eetlepel sesamzaadjes wit en/of zwart
Dressing:
  • 1 eetlepels rijstazijn (of witte wijnazijn)
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 1 eetlepel sesamolie
  • 2 eetlepels sojasaus (Kikkoman)
  • 2 theelepels lichtbruine suiker
  • 1 klein teentje knoflook, fijngehakt of geperst
  • 1 à 2 cm verse gember, geraspt

Bereiding:
Halveer de aspergetips. Verwarm een klein scheutje olie in een koekenpan en bak hierin de aspergetips in ca. 2-3  minuten op hoog vuur gaar.
Snijd de komkommer in schijfjes. Rasp de wortel (met b.v. een dunschiller) in lange dunne lintjes.
Rooster de sesamzaadjes eventjes in een droge koekenpan, niet te lang, want anders verbranden ze.
Verhit een scheutje olijfolie in de koekenpan en bak daarin de aspergetips in ca. 3 minuten gaar.
Rasp de gember en hak de knoflook fijn. Voor het maken van de dressing is het handig om alle ingrediënten voor de dressing in een glazen potje te doen, deksel erop en schudden maar. Klaar is je dressing.
Verdeel de gemengde sla over twee borden met daarop de komkommerschijfjes, de zalm en de gebakken aspergetips, gevolgd door de wortellintjes. Schenk de dressing over de salade en garneer met de sesamzaadjes.

Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten