donderdag 7 juni 2018

Gevulde tomaat met tonijnsalade

Het warme weer houdt nog steeds aan, dus na de heerlijke watermeloensalade van vorige week, nu een half opengesneden trostomaat, gevuld met een heerlijke tonijnsalade. De tonijnsalade bestaat uit tonijn uit blik, geroosterde paprika, olijven, kappertjes en rode ui. Heerlijk als lunch, maar ook lekker op een cracker of gewoon op een boterham.



Ingrediënten voor 2-3 personen:
  • 2 blikjes tonijn in water à 150-160 gram, uitgelekt
  • 1 rode geroosterde of gegrilde paprika, in stukjes gesneden
  • 4 eetlepels olijven, in stukjes gesneden
  • 2 eetlepels rode ui, fijngehakt
  • 2 eetlepels verse basilicum, gehakt
  • 1 eetlepel kappertjes
  • 1 eetlepel citroensap
  • 4 eetlepels yoghurt mayonaise
  • versgemalen peper en zout
  • 2 à 3 grote rijpe trostomaten
  • sla naar keuze

Bereiding:
Meng in een grote kom de tonijn, olijven, rode ui, geroosterde paprika, basilicum, kappertjes, citroensap en yoghurt mayonaise goed door elkaar. Breng op smaak met de versgemalen peper en zout. Snijd de tomaten, zonder ze helemaal door te snijden, in achten en duw de partjes daarna voorzichtig naar buiten. Schep de tonijnsalade in het midden van de tomaten en serveer ze op een bordje met sla.

Eet smakelijk!

Bron: https://iowagirleats.com

Geen opmerkingen:

Een reactie posten