zaterdag 7 januari 2023

Bloemkoolsteaks met geraspte kaas en kastanjechampignons

Deze bloemkoolsteaks uit de oven met geraspte kaas en kastanjechampignons zijn ontzettend lekker en ook nog eens een goede vleesvervanger als je een een keertje geen vlees wilt eten. Van de restjes bloemkool die te klein zijn om als 'steak' te gebruiken kun je weer bloemkoolrijst maken.


Ingrediënten:
  • 1 grote bloemkool 
  • olijfolie 
  • 1 eetlepel gedroogde Italiaanse kruiden
  • 250 gram kastanjechampignons, in plakjes
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • geraspte kaas, naar keuze
  • zeezout en versgemalen zwarte peper

  • bakplaat met bakpapier

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200º C.
Verwijder de bladeren van de bloemkool tot je alleen het witte gedeelte nog over hebt. Snijd de bloemkool in plakken van ca. 2 cm dikte. 
Leg de plakken bloemkool op een grote met bakpapier beklede bakplaat. De plakken mogen elkaar niet overlappen, dus gebruik indien nodig 2 grote bakplaten.
Bestrijk beide kanten van de plakken bloemkool licht  met wat olijfolie en breng op smaak met zeezout, versgemalen peper en de Italiaanse kruiden.
Rooster de plakken bloemkool ca. 20-25 minuten in een voorverwarmde oven tot ze mooi goudbruin zijn, keer ze daarbij halverwege de baktijd een keer voorzichtig om.
Ondertussen vegen we de champignons schoon en snijden we ze in plakjes.
Pel en hak de knoflook fijn. 
Vervolgens verwarmen we een eetlepel olijfolie in een grote koekenpan. Hierin bakken we de plakjes kastanjechampignons samen met de fijngehakte knoflook, een snuf zeezout en versgemalen peper gedurende ca. 8-10 minuten en zet ze apart. 
Zodra de bloemkoolsteaks geroosterd zijn haal je ze uit de oven en bestrooi je ze met de geraspte kaas. Bovenop de kaas verdeel je de gebakken kastanjechampignons over de steaks. Schuif de bakplaat ca. 2-3 minuten terug in de oven tot de kaas goed gesmolten  is.


Eet smakelijk! 

Bron: https://cleanfoodcrush.com/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten