woensdag 18 juni 2014

Rösti

Rösti is oorspronkelijk een Zwitsers aardappelgerecht. Vroeger werd rösti als ontbijt gegeten door de boeren. Wij eten dit gerecht meestal bij vlees en groenten. Het is ook heerlijk met bv. een lekkere salade. De grootte van de rösti kun je zelf bepalen. Je kunt kiezen voor een grote koek ter grootte van je koekenpan of wat kleinere rondjes uit de losse hand of met behulp van een bakring.


Ingrediënten voor 4 personen:
  • 800 gram vastkokende aardappelen
  • 1 ei
  • zout
  • versgemalen peper
  • versgeraspte nootmuskaat
  • zonnebloemolie
  • evt. bakring

Bereiding:
Aardappelen schillen en grof raspen. Druk met de hulp van een schone (thee)doek het vocht uit de aardappelrasp. Vermeng de aardappelrasp goed met het ei, zout, versgemalen peper en de versgeraspte nootmuskaat.
Verhit wat zonnebloemolie in een grote koekenpan en schep wat aardappelrasp in een bakring en druk met een lepel stevig aan en bak enkele minuten tot de onderkant mooi bruin is. Verwijder nu voorzichtig de bakring en plaats hem weer in de koekenpan. Schep opnieuw wat aardappelrasp in de bakring en druk stevig aan en bak deze ook enkele minuten tot de onderkant mooi bruin is, dit duurt ongeveer 3 tot 4 minuten. Herhaal dit tot de koekenpan vol is of tot de aardappelrasp op is. Zodra de onderkanten van de röstirondjes bruin zijn voorzichtig omdraaien en nogmaals 3 tot 4 minuten bruin bakken. Herhaal dit tot alle röstirondjes gebakken zijn.

Tip1:
Je kan de aardappelrasp ook mengen met wat gesnipperde ui of fijngehakte knoflook.
Tip 2:
Het teveel aan röstirondjes kun je gewoon invriezen. Na het ontdooien, kunnen de röstirondjes worden opgewarmd in de oven.

Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen